Social Media Marketing pentru business-uri care ajută oameni și aduc valoare adăugată celor din jur

Un expert în Social Media Marketing, ar trebui să fie prima dată un expert în relaționarea interumană.

În spatele fiecărui business pe care îl admirăm, stă mai întâi de toate, un om pe care îl admirăm.

Așa am lansat Creatori de Context. Pentru că vrem să fim lângă oamenii care ne plac, și pentru că știm că lucrurile pot deveni copleșitoare atunci când ai o afacere de condus.

Este absolut necesar în prezent, să putem avea contextul potrivit dezvoltării afacerii noastre. La fel cum este absolut necesar să avem contextul potrivit pentru a crește armonios un copil. Afacerea noastră este ca și copilul nostru. Va crește frumos dacă îi creăm condițiile necesare. Însă nu oricum.

Ce înseamnă acest “nu oricum”? 😊

Dacă ai:

 • Website – bifat
 • Pagina de Social Media- bifat
 • Postari zilnice – bifat
 • Oferte – bifat

Sunt mari șanse să ajungi nicăieri. ☹

De ce? Păi uite:

În momentul de față, 53% din populatia globului este activă pe canalele de Social Media. Dacă ai o afacere, acest lucru înseamnă un potențial enorm de clienți pentru produsul sau serviciul tău.

Și dacă totuși, ti-aș spune că nu e așa?

Dacă ți-aș spune că multe business-uri, deși au poate produse sau servicii care ar ajuta oamenii cu adevărat, rămân în anonimat, deși toată lumea este acum în online?

Motivul este că, după 2020, majoritatea afacerilor, și aici mă refer cu precădere la cele offline, au trecut pe modul de supraviețuire sub amenințarea colapsului cauzat de pandemie. Și s-au mutat în online.

Ca business, dacă acum nu ai o pagină de Facebook și o pagină web, practic nu exiști. Pare un lucru bun la prima vedere. Este relativ simplu să fii prezent în online. Dar a devenit din ce în ce mai anevoios să devii VIZIBIL.

Știi de ce?

PENTRU CĂ NU MAI AVEM CLARITATE.

Aproape că facem lucrurile orbește, doar ca să fie făcute.

 • Pentru că toată lumea a migrat în online, chiar dacă au afaceri offline, într-un spațiu fizic.
 • Pentru că acum se merge pe principiul “more is more”pentru a avea success. Mai mult continut, mai multe postări, mai multe canale, mai mulți bani investiți în reclame sponsorizate.
 • Pentru că toată lumea încearcă din răsputeri să vândă, prin mesaje din ce în ce mai diversificate, prin strategii uneori poate prea complicate.

 Toate acestea au dus la o supra aglomerare. E relativ dificil să distingem ce e bun, de ceea ce e mai puțin bun.

Dar se poate!

Este nevoie să abordăm lucrurile diferit, pentru a ne face auziți și implicit pentru a avea o afacere de succes, într-o mare de afaceri, care toate sunt acum în online.

Diferit, dar nu mai complicat, ci mai simplu

Ca antreprenor, ai simțit probabil cel puțin o dată presiunea promovării în online. Faptul că trebuie să faci ȘI ASTA, pe lângă multe altele. Și nu numai presiunea de a avea o prezență consistentă în Social Media, ci aceea de A TE FACE AUZIT. Să ajungi la oamenii tăi. Cei care au o nevoie reală de produsul sau serviciul tău.

Această aglomerare din online, este semnul că este nevoie să facem un pas înapoi, spre esența lucrurilor: aceea că în spatele oricărui mediu digital, suntem și rămânem oameni. Cu puteri nebănuite dar și cu limite, cu împliniri dar și dezamăgiri, cu dorințe și nevoi.

Într-o lume în care suntem bombardați de informație prin tot felul de strategii de comunicare, am uitat să facem să fie simplu (back to basics). Să ajungem cu adevărat la inimile oamenilor și la dorințele lor reale.

E important să aducem valoare celorlalți, prin ceea ce facem.

La Creatori de Context, oamenii sunt motorul principal, apoi valoarea pe care le-o aducem lor și afacerilor pe care le dezvoltă.

Când lucrezi cu noi, ești parte integrantă din echipa noastră.

Asta ca să înlăturăm din start, senzația că îți dai afacerea din mână. 😊

Fără tine, echipa noastră nu ar fi completă. Avându-te alături, strategia de marketing online, pe care o creăm pentru tine, va avea în ea sufletul afacerii tale. Îi va transmite povestea.

De ce să lucrezi cu un expert în Social Media Marketing?

Ca antreprenor, ai nevoie să fii creativ, să lucrezi mereu la produsul sau serviciul tău, să îl optimizezi, să găsești noi modalități de a-ți dezvolta afacerea și mai ales să eviți fragmentarea atenției de la ce contează cu adevărat.

De cele mai multe ori, mai ales la început, antreprenorul este și marketerul. Dar atunci când ești preocupat să faci mai multe lucruri, sunt șanse mari să nu îti iasă totul cum dorești.

Cum te ajută un expert în Social Media Marketing?

 • Îți face o strategia clară și unitară de comunicare în online, împreună cu un plan editorial de postări lunare, identitate vizuală și fotografie;
 • Stabilește împreună cu tine, “avatarul de client” – cui te adresezi;
 • Îți analizează afacerea, clientul avatar și stabilește “tone of voice-ul” pentru comunicarea în Social Media;
 • Îți ia de pe umeri stresul cu postările în Social Media;
 • Creează conținut relevant pentru afacerea ta;
 • Se asigură că afacerea ta are o prezență constantă și consistentă pe canalele de comunicare online
 • Este cel mai mare promotor al afacerii tale.

Și dincolo de strategii, planuri și target-uri, spune povestea afacerii tale celor care se vor regăsi cu adevarat în ea.

De aceea, Creatori de Context, are o echipă de oameni care lucrează pentru oameni.